2016-12-21

Nuddelätning


när de färdiga nudlarna kommer framför
framför den som skall av dem få njuta
får man så ej hugga i som besatt
med sina pinnar av allena hårt trä

titta noga, nuddlarnas färg samt form
avnjut dess formation

helst skall de dofta skaldjur og hav
vilket för tankarna till helt andra
sältande sinneliga ting
jag vågar ej säga hvad

nudlarna, i vitaste marmorfärg
med buljong hettande gott
naturens grönsaker, gröna som jade
jag blickar så gärna in i dem så
bländad av dess naturliga fagerhet

upplevelsens start
tar sig vid via buljongen
en sipp av vätskan
låta den sippra in i munnen
ner för strupen
för att smörja gom samt smak
ditt inres lena gemak
vätskor är alltid de bästa ting

håll sen pinnarna i styr
för ack nudlarnas tid är kommen
varsamt varsamt för du in de i munnen
inte för många åt gången
hångeriet får ej gå i överstyr

känn deras konsistens, lena o goa
mot gommen din
emedans blicken den far
år de saftande gröna betingen
liggandes i sitt fat
eller så i ett fagert ansikte insnidat
som man nu får i sig föra
en mumsbit så go

essensens vätska
den med härligheternas inre smak
nu ack man ljuvligt åter kan munna

om och om igen
låt proceduren aldrig ta slut
förrän tallriken är slut

försänk dig i dig själv














~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar